Joost Niederer over risicomanagement bij projecten

Aan de hand van deze blog ik, Joost Niederer, wil je helpen met de bewustwording  van het op een goede manier beheren van risicomanagement bij een nieuwbouwproject. Een project moet anders aangepakt worden dan dagelijkse bezigheden in een bedrijf. Bedrijven die op project basis werken gaan bijvoorbeeld heel anders te werk dan bedrijven die niet met projecten werken. Onderstaand kan deel 1 van mijn informatie worden gelezen. Ik hoop je in deze blog meer informatie te geven op het gebied van risico management. Daarnaast hoop ik je een betere kijk te geven op het gebied van managen in een project.

Risicomanagement door Joost Niederer.

Wanneer een bedrijf risicomanagement wil toepassen. Dan moet het gebruik gaan maken van het effectief toepassen van de management stijl als stuurinstrument dan moet het integraal worden ingezet door het management. Dat risico’s goed afgewogen moeten worden is in praktijk lastig voor managers in projecten. Vaak kijken managers eerder naar wat er goed gaat in een project. De focus ligt dus minder op wat er fout gaat. Er wordt vooral gekeken naar het bereiken van doelstellingen en de voorgang hier van. Deze manier is niet altijd juist, omdat er niet gekeken wordt naar de gevaren. Het samensmelten van projectmanagement en risico is om deze redenen vereist.

Samensmelten van Risicomanagement

Niet projecten worden heel anders gemanaged. Wanneer je een manager bent van projecten moet je over andere vaardigheden beschikken. Bij het managen van projecten is het belangrijk om het begin en eind goed inzichtelijk te hebben. Daarnaast is een duidelijke faseren erg belangrijk bij een project. Bij een project zijn meerdere specialisten betrokken. Bepaalde activiteiten moeten per fase worden gedaan. Om een project op tijd in te leveren hangt hier een tijdschema aan vast.

Binnenkort ga ik verder met dit onderwerp in mijn volgende blog. Dus hou mijn blog in de gaten of neem contact Joost Niederer op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *